Projecte Osona Energia / OECoop

Balenyà Sostenible és sòcia fundadora de la cooperativa de 2n grau Osona Energia Cooperativa, juntament amb les cooperatives COSPES, de Sant Pere de Torelló, TARSOS, de Taradell i Olost i Sant Creu Sostenible, d'Olost. I ha comptat amb la col·laboració de l'Ateneu cooperatiu de la Catalunya Central i el Consell Comarcal d'Osona, que dona suport al projecte mitjançat el projecte de Nova Energia Osona. 

L'objecte de la cooperativa és la intercooperació de les sòcies per ajudar-les a generar eines i serveis que permetin millorar el procés de transició energètica.

Osona Energia s'ha creat afavorir l'empoderament ciutadà i participar en la transformació social, econòmica i ecològica

Les seves principals funcions són les de prestar serveis a totes les comunitats energètiques que siguin membres la cooperativa.

Tasques com la gestió del dia a dia de les cooperatives, l’adquisició d’eines informàtiques i de gestió, la recerca de finançament i les seves condicions o aspectes tècnics, com l’elaboració de projectes o la direcció d’obra en l’execució, són serveis que les cooperatives necessiten i que la figura d’Osona Energia cooperativa ha permet fer-los de forma cooperada i compartida.