Aquí us presentem les actuacions en les quals estem treballant, i dins de cadascuna d'elles, us expliquem en quina situació es troben de desenvolupament. 

Instal·lació de plaques fotovoltaiques en teulades cedides per l’Ajuntament de Balenyà i en teulades privades industrials. Hem sol·licitat diferents subvencions que ens ajudarien a fer-ho realitat i la resta ho volem finançar amb préstecs bancaris. Amb aquestes instal·lacions podríem donar energia a 400 habitatges (propietat o lloguer), fent autoconsum compartit. Acordant un preu assequible i que pugui arribar a suposar un estalvi anual per habitatge d’uns 300 euros.

Balenyà Sostenible ha instal·lat 6 carregadors que cobreixen bona part del terme municipal. Es tracta de carregadors semi-ràpids de 22 kW Tipus 2.


Possibilitat de tenir un vehicle elèctric d’ús compartit a disposició dels socis i sòcies de la cooperativa. Les reserves es farien amb una aplicació de mòbil. Projecte on col·labora Som Mobilitat.


Millora de l’eficiència energètica dels habitatges

Oferir a tots els socis un pre-estudi dels habitatges i la gestió de la sol·licitud de la subvenció per fer-la realitat.


Parc fotovoltaic

Instal·lació d’un petit camp fotovoltaic amb baix impacte visual. Hi ha l’opció de compartir l’ús d’una zona verda municipal, o la instal·lació en algun terreny de baix profit agrícola.

Des de fa mesos s’està fent registres de vent a la zona del camp de futbol. Es podria valorar la instal·lació d’un petit molí de vent que donaria estabilitat a la producció energètica.


El projecte aborda el repte de la transició cap a una economia baixa en carboni a través de l'ús d'energia solar per tal de minimitzar al màxim les emissions de CO2 derivades de la crema de combustibles fòssils i la conseqüent petjada d'aquest gas d'efecte d'hivernacle.

Balenyà Sostenible ha vingut treballant des d'un inici per fer compatible la Transició Energètica amb l'objectiu de mitigar la situació de vulnerabilitat energètica present a la nostra societat.

El projecte Sun4All n'és una bona mostra.

Com a Comunitat Energètica varem ser conscients des del primer dia de la necesitat d'una cooperativa de 2n grau que ens faciliti el conjunt de les activitats de gestió. 

Osona Energia (OECoop) és el projecte del qual en formem part amb aquest sentit.

Balenyà Sostenible ha signat un acord de col·laboració amb BeeData Analitics, per poder analitzar de forma continuada les possibles millores en el repartiment de coeficients, i la seva quantificació en termes econòmics.


Balenyà Sostenible desenvolupa el programa Singular vinculat a la convocatòria de 2022 i que s'enfoca a la creació d'una cooperativa de segon grau i a l'impuls de les comunitats energètiques del pais