Aquí us presentem les actuacions en les quals estem treballant, i dins de cadascuna d'elles, us expliquem en quina situació es troben de desenvolupament. 

Teulades fotovoltaiques d'ús compartit

Instal·lació de plaques fotovoltaiques en teulades cedides per l’Ajuntament de Balenyà i en teulades privades industrials. Hem sol·licitat diferents subvencions que ens ajudarien a fer-ho realitat i la resta ho volem finançar amb préstecs bancaris. Amb aquestes instal·lacions podríem donar energia a 400 habitatges (propietat o lloguer), fent autoconsum compartit. Acordant un preu assequible i que pugui arribar a suposar un estalvi anual per habitatge d’uns 300 euros.

Punts de recàrrega elèctrica de vehicles

Possibilitat de disposar de diferents punts de recàrrega d’accés públic per a vehicles elèctrics al municipi.


Vehicles elèctrics d’ús compartit

Possibilitat de tenir un vehicle elèctric d’ús compartit a disposició dels socis i sòcies de la cooperativa. Les reserves es farien amb una aplicació de mòbil. Projecte on col·labora Som Mobilitat.


Millora de l’eficiència energètica dels habitatges

Oferir a tots els socis un pre-estudi dels habitatges i la gestió de la sol·licitud de la subvenció per fer-la realitat.


Parc fotovoltaic

Instal·lació d’un petit camp fotovoltaic amb baix impacte visual. Hi ha l’opció de compartir l’ús d’una zona verda municipal, o la instal·lació en algun terreny de baix profit agrícola.

Molí de vent

Des de fa mesos s’està fent registres de vent a la zona del camp de futbol. Es podria valorar la instal·lació d’un petit molí de vent que donaria estabilitat a la producció energètica.


Xarxa de calor i fred de 5a generació

Cooperació Internacional

El projecte aborda el repte de la transició cap a una economia baixa en carboni a través de l'ús d'energia solar per tal de minimitzar al màxim les emissions de CO2 derivades de la crema de combustibles fòssils i la conseqüent petjada d'aquest gas d'efecte d'hivernacle.

Programa Singulars 2022

Balenyà Sostenible desenvolupa el programa Singular vinculat a la convocatòria de 2022 i que s'enfoca a la creació d'una cooperativa de segon grau i a l'impuls de les comunitats energètiques del pais