Fer-se sòcia/soci

Ser soci de Balenyà Sostenible SCCL vol dir formar part d’un projecte cooperatiu que vol treballar per fer realitat la Transició Energètica al nostre municipi.

Volem fer de Balenyà un municipi 100% sostenible.

Per a fer-lo realitat, o almenys per anar avançant en aquesta direcció, en els propers anys volem iniciar diferents projectes.

 

Com fer-se sòcia/soci

1r. Complimentar el següent formulari

Si vols conèixer amb detall els nostres estatuts, aquí hi pots accedir: Estatuts Socials

2n. El Consell Rector formalitzarà l'acceptació de la teva sol·licitud i t'enviarem un document d'alta


3r. Retornar aquest document signat juntament amb el comprovant de transferència de 50 euros

Quins projectes volem anar treballant?

En primer lloc, volem crear una comunitat energètica de consum compartit de nivell de tot el municipi de Balenyà, mitjançant la instal·lació de 5 espais fotovoltàics amb una potència de fins a 360 kWh. Aquestes 5 primeres instal·lacions es faran gràcies a la cessió d’ús de teulades d’espais públics que se’ns ha fet des de l’Ajuntament de Balenyà.

Posteriorment, confiem en poder tirar endavant molts altres projectes, perquè amb la comunitat energètica haurem fet només una petita part de la Transició Energètica que tant necessitem. 

Quins altres projectes volem dur a terme? No estan tots 100% definits i, entre tots, els haurem d’anar concretant. Podrien ser coses tan diverses com ara compartir energia fotovoltàica de teulades privades, la instal·lació d’un camp solar, la instal·lació d’un petit molí de vent, treballar en temes d’impuls de la mobilitat amb vehícles elèctrics d’ús compartit i en punts de recàrrega per impulsar els vehicles elèctrics, valorar models d’energia tèrmica més sostenibles, i tants altres projectes que puguin anar en la direcció de fer de Balenyà un municipi sense emissions de CO2. És un repte que potser no podrem aconseguir en un 100% durant molts anys, però cada pas en aquesta direcció ens ajudarà a fer de Balenyà un municipi més sostenible.

 

Et necessitem

Per això, ens agradaria comptar amb la participació de totes les veïnes i veïns de Balenyà que vulguin treballar per fer realitat aquest gran repte. Ens agradaria comptar amb el suport de tots vosaltres.

Com hi podeu participar? Fent-vos socis de Balenyà Sostenible SCCL, una cooperativa de consumidors i usuaris oberta a totes les veïnes i veïns de Balenyà que vulguin treballar en l’objectiu plantejat.

Per poder ser sòcia/soci, s’ha acordat per Estatuts que cal fer una aportació de capital de 50 euros, a més de formalitzar la sol·licitud d’alta. Aquesta aportació de 50 euros és de capital, i per tant es podran recuperar en qualsevol moment que vulguis deixar de ser-ne sòcia/soci, perquè deixes de compartir els objectius que volem aconseguir o sigui per la raó que sigui. No hi hauran més quotes.

Drets i deures de la sòcia/soci

Drets polítics i de participació: Les sòcies i socis de Balenyà Sostenible podran participar, amb veu i vot, en les assemblees i decidir les línies d’actuació que en cada moment hem de dur a terme per avançar en els objectius plantejats.

A l’Assemblea, cada persona sòcia té un vot i és el màxim òrgan d’expressió de la voluntat social. Els seus acords són d’obligatori compliment per a totes les persones sòcies.

Dret a la informació: Totes les sòcies i socis rebran informació periòdica de tots els projectes que anem treballant, de l’estat econòmic de la cooperativa, de l’activitat social i d’altres informacions rellevants sobre les activitats de la cooperativa.

Per a més detall, els drets de les sòcies i socis venen regulats en l’article 11, i les obligacions en l’article 10 dels Estatuts Socials.